Lukk Lukk
Ensemble Ernst
Ensemble Ernst
Meny
Lukk
Meny Meny
No   En
Ensemble Ernst

A far cry - Ensemble Ernst på Munchmuseet

Foto: Juliana Schütz
Foto: Juliana Schütz

A far cry - Ensemble Ernst på Munchmuseet Onsdag 7. september klokken 19.00


Ensemble Ernst og solister byr på verk av to tyske og to norske komponister, som med ulike tilnærminger utforsker, lytter og leker i sine stykker. I løpet av kveldens konsert får publikum høre lyder fra industrien og naturen, lyd som utforsker både det konstruerte og det organiske.

Rune Rebne (f. 1961) har komponert Solosooaadee for fiolinisten Nhi Phuong Do. Rebne plasserer seg selv musikalsk i «den kubistiske perioden», med stykker som er kantete, rå og elegante.

Den tyske komponisten Arnulf Herrmann (f. 1968) lager stykker som sjelden fremføres i Norge. I hans Fiktive Tänze møter vi repeterende lydlige mønstre som gradvis forstyrres og destabiliseres ?" til strukturen i musikken kollapser i siste sats.
I Carola Bauckholts (f. 1959) Schlammflocke hører vi knirking, borring og skrapelyder. I bakgrunnen skaper en yrende summing av dyrelyder og kvitrende fugler følelsen av å være i en sonisk dyrehage. Det forsterker Bauckholts rykte som en av de mest originale stemmene i ny tysk musikk.

Mark Adderley (f. 1960) komponerer ved hjelp av tankestrømmen, drevet av intuitive prosesser. Hans nye cellokonsert A Far Cry er skrevet for den profilerte samtidscellisten Tanya Orning.

Program:
Rune Rebne: Solosooaadee (2022)
Nhi Phuong Do, fiolin

Arnulf Herrmann: Fiktive Tänze (2008, Norgespremiere)
Carola Bauckholt: Schlammflocke (2010)
Mark Adderley: A Far Cry (cellokonsert) (2022, urfremføring)
Tanja Orning, cello
Ensemble Ernst
Thomas Rimul, dirigent 

08.26.2022

Til toppen


Ensemble Ernst
Ensemble Ernst
Tel. +47 934 05 355
ovindnyvoll@gmail.com
Kulturrådet